User Tag List

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    73
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    8

    Starting issue...need help

    ...Its a 98 Integra GS. Car runs flawlessly, bone stock. Im not quite sure how to explain it...but ill try. Just bought the car not to long ago, and sometimes it wont start at all and i have to push start the car to get it to go. Previous owner replaced the Ignition Switch , Starter , and Battery.. I looked at them and they DO look fairly new. Ive had this problem with a couple Integras before, and eveytime its something different. But the previous owner replaced most the parts i would have thought to check out first to remedy this situation, so im open to suggestions.....

    any help would be appreciated...

  2. #2
    Sorry its my first day Sohcvtec1995's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Orlando
    Posts
    16,996
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    234
    more info. is it turning over? or just click and nothing? what have you tried?
    Quote Originally Posted by TEDDER1 View Post
    Now I don't work for NASA, but I think you might have missed the window of opportunity.
    "owning a Type R is like a dream, you wake up and its gone."
    Wanna be a sponsor?
    http://www.orlandoforums.com/forum/payments.php

  3. #3
    OF Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    566
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    16
    Do you hear the Fuel pump priming when it doesn't start?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    73
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    8
    No its not turning over and i think like one click...then nada. But yes the fuel pump does prime. Everything else works (ie lights, radio, windows etc.) just doesnt start. Randomly. Like today i fired it up with no probs got to norm running temps then took it off and fired up again as it should. But last night when i got out of work....nothing.

    Honestly i havent tried anything as of yet...mainly because of work schedule, but also because its just so random. But First place I would have looked is the Battery...then starter......next ive heard the ignition switch can get kinda ifski...but as stated previous owner just changed those(seemed like an honest guy). So i was trying to maybe get a list of sugg so i can do a bit of trial and error when im off on the weekend. If it happens again ofcourse. Its annoying because its so random, or i would have a better description/diagnostics for you guys...
    Last edited by OH snap; 06-03-2011 at 10:40 AM. Reason: brain fart

  5. #5
    Sorry its my first day Sohcvtec1995's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Orlando
    Posts
    16,996
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    234
    check grounds. and connections at the starter and battery and alt.
    Quote Originally Posted by TEDDER1 View Post
    Now I don't work for NASA, but I think you might have missed the window of opportunity.
    "owning a Type R is like a dream, you wake up and its gone."
    Wanna be a sponsor?
    http://www.orlandoforums.com/forum/payments.php

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    73
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    8
    OK ill ck and double ck them...thanks

    if anyone else wants to chime in id appreciate any suggestions...

  7. #7
    Moderhater Doc Holliday's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Maitland, FL
    Posts
    21,360
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Rep Power
    251
    Quote Originally Posted by Sohcvtec1995 View Post
    check grounds. and connections at the starter and battery and alt.
    Start with this if you hear it clicking but not moving.

    The engine runs yes? Can you turn it by hand?
    www.facebook.com/99slobra

    Couple of K5's. Lifted.

    Molon Labe

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Altamonte Springs, FL
    Posts
    79
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    4
    Its the Clutch Safety Switch.....you know that little button at the top of the clutch pedal....well there is a little white plastic button that mount to the pedal, same thing as on the brake pedal

    http://fixautopartz.com/wp-content/u...adjustment.png

    let me know if this helps

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    73
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    8
    Quote Originally Posted by Doc Holliday View Post
    Start with this if you hear it clicking but not moving.

    The engine runs yes? Can you turn it by hand?
    No clicking. just one click then nothing. Yes the engine runs, I drive it daily. And now I'm starting to notice a pattern. It fires up every morning perfectly. but when i go to start car when i get out of work at night nothing. I have to push start it about 99% of the time when i get outta work. And when it does start, idle seems lower then nornm for being a cold start...

    Quote Originally Posted by A&G Graphics View Post
    Its the Clutch Safety Switch.....you know that little button at the top of the clutch pedal....well there is a little white plastic button that mount to the pedal, same thing as on the brake pedal

    http://fixautopartz.com/wp-content/u...adjustment.png

    let me know if this helps
    that did help bro i actually checked that out but i forgot to mention...car has that bypassed. So i dont need to depress clutch to start car.



    Well I think im catching up to the problem, and it might very well be a loose ground or connetion somewhere. My guess is where the clutch safety switch was bypassed...so i need to double check those connections. OH yea and did i forget to mention that the car has an aftermarket alarm system w/killswitch capabilities(those are always fun, if not installed and grounded correctly =[ ). the killswitch is not installed tho.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    73
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    8
    I know its not a very serious prob but i really appreciate the advice and tip...cuz im starting to feel like im using an expensive "skateboard"...always having to push start when i get outta wrk. I wouldnt mind if i had to push start to go to wrk, but when i clock out....i make a beeline straight to the house. and with starting issues it kinda kills the flow.

  11. #11
    honey badger dont care Josh's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    In the US
    Posts
    7,373
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    123
    Fortuna Favearet Fortibus

    Courage is endurance for one moment more

  12. #12
    Very cereal Catdaddy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    westside
    Posts
    5,371
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    70
    "The lead car is absolutely, truly unique, except for the one behind it which is exactly identical to the one in front of the similar one in back."


    Quote Originally Posted by ustink007 View Post
    girl? who needs them when you can have imaginary ones, especially ones in a computer game........... yes i'm a nerd/dork/techie/loser/moron/stupid bitch.
    Quote Originally Posted by Donkey Elephant View Post
    i take things way too literal sometimes.

  13. #13
    OF Senior Member godzhand's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zombieland
    Posts
    2,777
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    37
    starter solenoid is probably bad

  14. #14
    OF Senior Member godzhand's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zombieland
    Posts
    2,777
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    37
    check and see if its getting power then if all the connections are tight. you can apply power to it directly to see if it will crank it over but if its a bad solenoid its pointless. If its getting power but doing nothing pull it off take it to advance and have them test it.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 528 issue i had with a cop
    By j-bird in forum Ask An Officer
    Replies: 20
    Last Post: 08-27-2010, 05:47 PM
  2. Is the recession starting to end or just starting?
    By Make7upyours728 in forum The Crossfire
    Replies: 0
    Last Post: 06-02-2009, 08:15 AM
  3. Little issue...
    By WyzduM in forum Honda Sphere Lobby
    Replies: 2
    Last Post: 04-28-2008, 11:08 PM
  4. starting issue
    By sleeper17 in forum Honda Sphere Lobby
    Replies: 38
    Last Post: 01-20-2008, 08:49 PM
  5. I have a good issue .....a brake issue.....need help!!
    By ls_vtec in forum Honda Sphere Lobby
    Replies: 8
    Last Post: 10-12-2007, 08:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83